Wat is een woekerpolis?

woekerpolis_banner2
Een woekerpolis is een beleggingsverzekering waar te hoge kosten op worden ingehouden. Hierdoor levert het product te weinig op. Deze verzekeringen werden verkocht om te sparen, voor de aflossing van de hypotheek of als aanvulling op het pensioen. 

Het gevolg van de hoge kosten is dat er op de einddatum te weinig geld beschikbaar is. Dit betekent dat een groot deel van de hypotheek niet kan worden afgelost of dat het pensioen veel lager uitvalt dan verwacht.

Voorbeeld

Jan de Vries is 55 jaar. Hij heeft 20 jaar geleden een hypotheek met een beleggingsverzekering afgesloten voor een bedrag van € 130.000. Volgens het laatste waardeoverzicht is de waarde van zijn beleggingsverzekering slechts € 29.000. Het ziet er dan ook niet naar uit dat hij over 10 jaar zijn hypotheek zal kunnen aflossen. Gelet op zijn leeftijd is het maar zeer de vraag of hij dan nog een nieuwe hypotheek zal kunnen afsluiten en of hij in zijn huis kan blijven wonen. De Vries zal in actie moeten komen om zijn verdwenen geld terug te krijgen.

Kom in actie

Neem geen genoegen met de standaard compensatieregeling van uw aanbieder, maar kom in actie. Meld u gratis aan met uw woekerpolis en claim uw geld terug.

Nederland telt 7 miljoen woekerpolissen

Dit komt neer op bijna één woekerpolis per huishouden. De kans is daarom groot dat u ook zo’n polis heeft. U kunt dit makkelijk hier checken.

Heb ik een woekerpolis? >